Menu
Gildia Pióra na Patronite

ćwiczenia w umieraniu

nie wiem ile wierszy trzeba napisać
żeby zapomnieć
oddychać

na papierze wyglądają inaczej
załzawione słowa rozmazany tusz
i życie
gwałtownie chwytam
powietrze

ostatnio piję tylko pół kawy
bo między pierwszym a ostatnim przełknięciem
nagle przestaje mi smakować
i rozgrzewać serce

zastanawiam się nad właściwościami powietrza
kontempluję jego przezroczystość
i nie wiem co ma w sobie takiego
że prawie wystarcza by żyć
i tak przeszkadza

w umieraniu

dla R

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • .Rodia

    25 April 2014, 15:19

    "nie wiem ile wierszy trzeba napisać
    żeby zapomnieć
    oddychać"

    hm
    zostanę sobie przy tym
    bo ciekaw jestem ile i wgl

  • 29 December 2013, 19:40

    Zachwycam się.

    Przynajmniej jeszcze słyszę w sobie to postukiwanie.

  • Uczuciowa

    23 December 2013, 12:22

    Zachwycający. Idę poćwiczyć umieranie .

  • 21 December 2013, 18:06

    Jak zawsze - cieszę się :)

  • 20 December 2013, 20:12

    Myśli, że jak Umarły, to mu wszystko wolno, o. ;) Nie cwaniakuj. ;pp

  • 20 December 2013, 17:05

    Pfff... :p
    Dlaczego tak wcześnie to odkryłaś? Sama chciałam podesłać link, powiedzieć: zobacz, co mam dla Ciebie. Znowu spsułaś niespodziankę ;)

    R.A.K-u, bardzo się cieszę i odpozdrawiam :)

  • R.A.K.

    20 December 2013, 17:03

    podoba mnie sie bardzo!

    Pozdrawiam :)

  • 20 December 2013, 16:57

    dla R...ecenzenckiego :D