Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Dlaczego "

Nie wiem czym zasłużyłam
na to wszystko Panie
dlaczego tyle...darów
każdego dnia
w swoich dłoniach
mi niesiesz

Nie wiem też
czy udźwignę to...
co w ofierze mi składasz

przecież...

grzesznym człowiekiem
jestem

Nie wiem dlaczego
to robisz
moje łzy szczęścia
niczym korale...różańca
na palcach swoich liczysz

zobacz stoję przed Tobą
bosa...
i nadal
zadaje te same pytania

a Ty
ciągle Boże tylko
milczysz

tak jakbyś chciał
abym...
odpowiedź swoim życiem
znalazła
sama.

Julka.

54 903 wyświetlenia
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    14 October 2012, 20:35

    A nigdy nie pisałam Anno inaczej, każdy mój wiersz to trzy minuty...chwila, impuls... Dlatego też nie zastanawiam się nad jego pięknem lirycznym :) bardziej myślę o tym, co moje serce...w danej chwili mnie samej takim ...słowem niesie.

  • Julka 10

    14 October 2012, 19:51

    Anno, sama zastanawiam się dlaczego ostatnio skupiam wokół siebie ludzi, którzy wywołuję we mnie takie przemyślenia. A może to znak, sygnał, że czas...zwolnić, podziękować za to co się " dostało" i zatrzymać w tym biegu przed siebie? Nie wiem, zbyt głupia jestem ;)) to pewnie długo nie zrozumiem dlaczego piszą mi się takie słowa...

    Michałku, ja to już nie wiem jak...biegnie, bo biegam " dookoła" siebie ;))
    w tym zamieszaniu całym ;)

    Joasiu, kolejny raz pięknie Ci dziękuję za komentarz, zwłaszcza, że słowa trudne do rozumienia, ot tak z...doskoku. Trzeba się zatrzymać, by zrozumieć o czym piszę, a wielu z nas te słowa dotyczą...

    Spokojnego wieczoru Wszystkim :)

  • słoneczniki

    14 October 2012, 19:15

    Piękny wiersz. Piękny monolog...

  • zugimihau

    13 October 2012, 16:39

    wszystko jest w na i wokół nas:) czy jakoś tak to biegnie..:)

  • annak

    12 October 2012, 23:11

    ok. wiem, wiem ;) Julka udanego, spokojnego "dyżuru" :)))))

  • Julka 10

    12 October 2012, 23:07

    całkiem jak mój synuś...kudłaty był, że...hej ;))) a grzywka na policzkach ... kiedyś wyślę Ci zdjęcie :))
    Kapelusz po weekendzie bo...wiesz...czasu już nie mam. Od jutra " ostry dyżur " ;)))

  • annak

    12 October 2012, 22:56

    oj wzbudziłaś moją ciekawość Julko z tym kapeluszem, więc cierpliwie czekam na myśl :)))
    hmm...ja i bez czepka i bez kapelusza się urodziłam, ale za to podobno z długimi czarnymi włosami ;)

    dziękuję i wzajemnie pięknego :))) Buziaki :)))**

  • Julka 10

    12 October 2012, 22:44

    Aniu dziękuję za komentarz...
    Wiesz czasami tak sobie myślę, że jedni rodzą się w czepkach inni...
    od razu w...kapeluszach....;))
    Kapelusz, ma tu dwa różne zastosowania, nie zdradzę, bo po drodze myśl mi do głowy zaświtała, to dodam ją...kiedyś ;))

    buziaki i pięknego wieczoru :)

  • annak

    12 October 2012, 22:29

    Julio bo Bóg kocha każdego, a święci nie chodzą po ziemi...piękny wiersz :)))
    pozdrawiam serdecznie :)))))