Menu
Gildia Pióra na Patronite

"...I będę za Tobą tęsknić "

Nie wiem czy powinnam
Przy jesiennej sesji
Pisać o tęsknocie letniej
Żal motyli - anielskich skrzydeł
Zmieniła się dzisiaj pogoda
Tak bardzo mi lata szkoda
Jesienią tęsknie ciut mocniej
Na dworze stolik moknie
Kawa traci temperaturę swoją
Szyba płacze - nie rozumiem
Czytam...piszę...słucham muzyki
Myślę o szarym błocie
Myślę o nieodwzajemnionej tęsknocie
A może - jest wzajemna?
Cisza i ta chwila staje się przyjemna
W perspektywie jesień
Tęsknota odwzajemniona
Ona jest taka... moja...
Może Nasza...
Bez względu na rozwój wydarzeń
Ciągle o Tobie marzę
I będę za Tobą tęsknić
Wczoraj i jutro
Trudno
Może mi przejdziesz
A jeśli nie
Musisz wiedzieć, że
Ja Ciebie też...

Do rymu

10.09.2021
15:44

281 690 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
  • 11 September 2021, 07:45

    Ładne! pozdrawiam:)