Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

nie(do)powiedzenia

nie wiem
czy jestem z tobą
bo zapisano tak w gwiazdach
ani czy pod twój adres miałam trafić na ziemię

ale gdy kładę głowę
jak brzemię na twoich barkach
wiem
że wróciłam do domu

dlatego
gdy choćby w myślach
odejdę zbyt daleko
zapal mi światło na schodach
i
nie przekreślaj mnie jednym spojrzeniem

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    20 January 2020, 09:22

    Bardzo Wam dziękuję, że się zatrzymaliście na tych schodach, zawsze zostawiam zapalone światło!
    Miłego poniedziałku!:)

  • Adnachiel

    19 January 2020, 16:52

    "zapal mi światło na schodach"... od razu wszystko pojaśniało.
    Są słowa zamilczane ustami, wyznane oczami.
    Bo czymże byłby człowiek bez miłości?
    Trzciną. Cieniem trzciny. Niczym.

  • 10 January 2020, 23:51

    Śliczne, ale u Ciebie to standard. :))

  • Malusia_035

    10 January 2020, 09:54

    Kolejna Perełka M :) Aż oczy mi się zaszkliły ...

    Pozdrawiam Cieplutko :)

  • 10 January 2020, 07:31

    Piękny, wzruszający wiersz.