Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na zawsze

Nie widzisz tych wszystkich kolorów
patrzysz bezbarwnym wzrokiem
odwracasz się do ścian milkniesz
gasisz każdy szept dotykiem

odbijam się od twojego milczenia
szukam choć grymasu uśmiechu
w moich dłoniach szukam ciebie
połóż serce na moim niech ożyje

popatrz zachodzi słońce
kolorami układa się do snu
zaśnij anielskie harfy niech
ci grają cudowne melodie

a gdy się zbudzisz nadal tu będę
bo jasnością mi jesteś jak anioł
który na swej drodze spotkał człowieka

https://www.youtube.com/watch?v=kf_FvhVAdUY

[Dedykowane Przyjacielowi]

65 474 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    3 February 2019, 09:53

    jeszcze raz merci;-)miłej niedzieli ;-)

  • 2 February 2019, 21:44

    czuć ten ból, tak pięknie go ubralas w słowa

  • kati75

    30 January 2019, 10:54

    Dla mnie Karolinko to bolesny wiersz ale dziekuję Ci pozdrawiam:-)
    Luterin ja też;-)Pozdrawiam:-)

  • luterin

    29 January 2019, 18:29

    Słabość mam, do wszystkiego, co anielskie jest....

  • 29 January 2019, 14:27

    Piękne, kobiecy- zwłaszcza poczatek :

    "Nie widzisz tych wszystkich kolorów
    patrzysz bezbarwnym wzrokiem
    odwracasz się do ścian milkniesz
    gasisz każdy szept dotykiem"

    uwielbiam i kradnę do zeszytu