Menu
Gildia Pióra na Patronite

Curie

Teksty z obrazami - Curie - Sylwia P.
Curie - Sylwia P.

"Nie widziałam Cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca.
Lecz widać można żyć bez powietrza."

— Maria Pawlikowska-Jasnorzewska *

***

piszesz że dobranoc
potem wkradasz się w moje sny

leczenie choroby w pierwszym okresie
jest zwieńczone sukcesem

gdzieś utkwiłam
w którym stadium zatem jest moje
zakłopotanie...

mimo to chcę
pod powiekami
rozbijać cię na najmniejsze atomy

znajdę kiedyś panaceum

Sylwia Pryga
*dziś rocznica urodzin poetki

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!