Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje epitafium

Nie widzę w sobie szans
By być równym ludziom
Więc walczę o szacunek
sam przed sobą ze sobą

Samotność, jedyne co mam
Dzieląc się nią pomnażam
Próbuje zrozumieć siebie.
Naprawiam dach
niszcząc fundament

Nie chce być wyjątkowy
Chce być niepowtarzalny
Stąd jedynie samotność
kocha mnie tylko za to

Każdej nocy stawiam pytanie
Kiedy i czy był moment,
czy miałem szansę
stać się innym sobą

Przez lata bałem się
spojrzeć w lustro
bo nie byłem pewien
czy zobaczę siebie

Gwoździem do trumny
gdy grzebie swoje życie
liczenie ludzkich win
zamiast się podnieść

Obok ktoś gra koncert
niespełnionych życzeń
Takie błogosławieństwo
zamiast 'Dzień dobry'

https://www.youtube.com/watch?v=JUiMc6ws7Zc

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • mistyczna

    25 July 2014, 22:47

    No chyba to zależy też od wrażliwości. Jeśli wlejesz całego siebie w czyjś wiersz o nim samym, wtedy widzisz zupełnie innymi oczami zupełnie podobny świat i doświadczasz wszystkiego inaczej.
    Faktycznie, jesteśmy wszyscy zapatrzeni w siebie, ale czy to nie wskazuje na stopień naszej samotności wymuszający ten nieszczęsny egoizm?

    Wg mnie wiersz jest piękny i tak spokojny, że napawa mnie niepokojem... Jesteś unikalny, ale nie unikany, uśmiechnij się i wróć, kochany...

  • szpiek

    20 July 2014, 18:47

    No to zależy czy szklanka jest do połowy pusta czy pełna

  • RozaR

    20 July 2014, 18:38

    Wiersze te są z reguły podobne w mniejszym lub większym stopniu.

  • szpiek

    20 July 2014, 18:32

    Dobry wiersz o sobie nie jest zły ;)

  • RozaR

    20 July 2014, 18:20

    Własnie większość skupia sie na sobie. Czy to dobry temat ?

  • szpiek

    20 July 2014, 18:16

    Gdyby wszyscy pisali o tym samym byłoby nudno

  • RozaR

    20 July 2014, 18:02

    Przeleć moje wiersze.

  • szpiek

    20 July 2014, 17:58

    O czym chciałbyś tu czytać ?

  • RozaR

    20 July 2014, 17:27

    Trele morele nad własna osobą .

  • szpiek

    20 July 2014, 17:02

    Dzięki Star ;-)