Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękna Niedostępna

Nie widzę Cię już ani nie słyszę
Nie mogę poczuć, ni dotknąć... Męka
Nie ma Cię... Jesteś, ale gdzie?
Gdzie jesteś Piękna Niedostępna?

Powiedz, dlaczego ma Przenajdroższa
Tak ciężko dotrzeć do Twego serca?
Unikasz mnie jak ciemność ognia
Dlaczego Piękna Niedostępna?

Nie chcę odcinać się znów od Ciebie
Kiedyś mi byłaś taka przystępna,
Teraz po prostu mnie zostawiłaś.
To boli Piękna Niedostępna.

Każdego dnia oddalasz się bardziej
Niczym dzieciństwo - mara przeklęta
Co wspomnieniami serce mi łamie
O Tobie, Piękna Niedostępna.

Przeciwność czeka na każdym kroku.
W bólach, wspomnieniach, katorgach, lękach
Mogę powiedzieć Ci tylko jedno:
Kocham Cię, Piękna Niedostępna

4189 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!