Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pryzmat czasu

nie urodziłam się w Nowym Jorku
bogata w doświadczenia życiowe

urodziłam się tu
w objęciach
zimnego dotyku
bólu i niepewności

boję się wszystkiego
wciąż szukam
szczęścia spokoju
otuchy i radości

czy odnajdę prawdziwą drogę życia?

codziennie obserwuję
setki upadków i uniesień
ludzi trzepoczących
jak flaga na wietrze

skrzydła nie są
potrzebne ludziom
którzy dążą do celu

widzę jak staruszek
pędzi przez otchłań czasu
a potem na powrót
staje się pięknym
młodym aniołem

niezwykłym jest bycie sobą

człowiekiem
który obserwuje
jak tworzy się historia

168 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!