Menu
Gildia Pióra na Patronite

kruk

Nie upilnuje mnie kruk,
nie pomoże czarna wizja
grzeszne słowa i nietoperzy grad
zawisł na szyi mej strach .
Może kiedyś wymknę się
z własnej żelaznej klatki
by ponownie odnależć
utracony czas z ziół zapachem-
Może z rumowiska zapomnianych przykazań,
przez piekielne płomienie
wycie kamiennych ust
wypowiem - spójrz inny dzień tuż
zamieniając się rolami zostanę
śladem w śród róż .
Może w innej czasoprzestrzeni
poznasz miarę żalu
zapisanego kolcami w pośród cieni
mojej wierności w sentencji-
wybaczać i być wielkim wobec siebie...

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!