Menu
Gildia Pióra na Patronite

Malowana podróż

Nie umieraj mi na jesień chora
w złotej konewce przebłagania
mrą
rwą
toną
a jak już - umrzesz
to pozostaw tchnienie
i parę butów, tych ugrowych
rozlanych po płótnie
lnianym
jak jesień stara.

marka

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 20 May 2010, 18:59

    Sama poezja :)