Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spokojny o jutro

Nie umiera ten
Kto żyje w sercu drugiej osoby
Nie zginiesz już…
Nie zniknę i ja…
Choć świat w pył się obróci
My wiarą Boga otoczeni
Żyć wiecznie…
Na wieki będziemy

Już zawsze kochana
W moich ramionach
będziesz zasypiać
I budzić się
Pleść życie i śmiechy
Małe głupoty i troski
Zbierać…
Rozdawać…
Chować po kątach…

A ja…
Rozkołysany w twoim spojrzeniu
Uśmiechem zatańczę
Spokojem otulę
I zniknę w tobie
Bezpieczny o jutro

7031 wyświetleń
113 tekstów
103 obserwujących
  • I.Anna

    6 April 2013, 15:04

    Dokładnie, zawsze kiedy się wraca d o wersów spisanych wierszem bądź opowiadaniem, dech zapiera. Zresztą mistrz to mistrz.

  • Albert Jarus

    5 April 2013, 22:01

    Dziękuję nie spodziewałem się tak miłych opinii...
    trachę mnie zatkało, że tak się wyrażę

  • MartynaR

    5 April 2013, 19:47

    Ile razy bym tu nie wróciła to zawsze dech zapiera.
    Kocham ten wiersz !

  • 5 April 2013, 16:18

    Tutaj pod Niebem twarze są różne,
    a każda na rozum, każda ma serce.
    Tobie dano jeszcze duszę,
    byś pisał tak wspaniałe wiersze...
    Stworzyłeś cudowny utwór

  • słoneczniki

    27 February 2013, 22:59

    Piękne słowa.
    Cudowna obietnica.

  • I.Anna

    21 January 2013, 08:29

    pięknie napisane... życzę aby ten spokój nigdy się nie skończył

    pozdrawiam

  • Albert Jarus

    13 January 2013, 14:04

    dziękuję Wam bardzo

  • katjaa

    12 January 2013, 20:25

    przepiękny wiersz.. naprawdę.. chylę czoła i pozdrawiam..

  • IKON

    11 January 2013, 21:29

    Bardzo ładny wiersz! :)

  • Albert Jarus

    11 January 2013, 20:54

    moje masz jak najbardziej