Menu
Gildia Pióra na Patronite

po 22

nie umiem się zacząć
przedstawić się?
tylko rzeczy nazywam po imieniu

zacznijmy raz jeszcze
(więc)
mosty to moja najlepsza strona
choć wszystkie liny
kojarzą mi się dwuznacznie

nasz wspólny mianownik-
nie wyjeżdżam z prawdą na start
inaczej w ułamku sekundy
zamknąłbym licznik

cud, że jeszcze nie namieszałem
jak na zagadkę
trzeba podejść do mnie z głową
ostrzegam
rozwiązanie nawet nie urywa dupy

częściej spisuję się
na straty
na medal
brak mi miejsca
do którego mogę wrócić
zajmuję tylko te
stojące w punkcie
niezależne od widzenia

daj mi szansę
choć jestem tylko początkiem
wierz,
na świeżej pościeli
te same linijki nie znikną tak łatwo
pognieciona szczerość w dłoni
cały mój świat
zanim wyląduję w łóżku

od kiedy na pierwsze mam depresja
drugiego nigdy nie będę mieć

10 201 wyświetleń
58 tekstów
1 obserwujący
  • Monika M.

    20 September 2020, 10:36

    Hmm... masz rację z tym konwersowaniem:), ale może wywołamy wilka z lasu i wstawi nam tu nowy, długi=drugi tekst:):):).
    Miłej niedzieli:)

  • Infinite Gentleman Night

    20 September 2020, 08:51

    Dziękuję Moniko ,ale u mnie to raczej "towar "bardzo deficytowy :)
    poza tym nachodzą mnie coraz większe wątpliwości, czy to grzeczne tak sobie u kogoś konwersować zupełnie zbaczając z tematu 😄
    W każdym razie pozdrawiam niedzielnie 😊🍁

  • Monika M.

    18 September 2020, 17:24

    Rafale, zatem życzę cierpliwości:)

  • Infinite Gentleman Night

    18 September 2020, 16:26

    Niekoniecznie ...zbyt duża cisza tutaj panuje 😉

  • Monika M.

    15 September 2020, 17:26

    I udało się sprawdzić?
    :)

  • Infinite Gentleman Night

    15 September 2020, 16:15

    Oczywiście że się nie mylisz Moniko , byłem tego wręcz pewien ,chciałem tylko coś sprawdzić pisząc w ten sposób .
    Pozdrawiam 😊

  • Monika M.

    8 September 2020, 17:20

    Rafale, mnie się zdaje, że tu z "naście" lat pisania jest w tle...
    To, że ktoś się pojawia nowy, nie znaczy, że to jego pierwszy tekst:).
    Oczywiście mogę się mylić..., ale...
    :)

  • Infinite Gentleman Night

    8 September 2020, 17:02

    Ciekawy pełen komplikacji nie tylko słownej tekst ,jak na początek pisania 😉

  • Monika M.

    6 September 2020, 17:20

    Czyżby?:)