Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie umiem nie pragnąć Cię gdy leżysz obok
nie potrafię powstrzymać niecierpliwych dłoni
które ochoczo błądzą po mapie Twego ciała
szukając miejsc czułych na delikatny dotyk

Nie umiem nie sięgać Twych ust pocałunkami
nie potrafię nie patrzeć na Ciebie oczami
kobiety, która Cię pragnie całą sobą
tak zachłannie, tak bezwarunkowo, tak mocno

Nie umiem udawać, że nie płonę przy Tobie
ogniem namiętności, płomieniem pożądania
i nie mogę pojąć i zrozumieć jak Ty potrafisz
leżeć obok... tak obojętnie... i niewzruszenie...

14 442 wyświetlenia
126 tekstów
32 obserwujących
  • Carax

    10 July 2012, 10:14

    Pięknie, porusza wyobraźnię :).
    Pozdrawiam!

  • miramija

    9 July 2012, 23:54

    Aniu, Anno, Kamilu, Agnieszko, Moniko... dziękuję za Wasze słowa... pozdrawiam serdecznie :)

  • 9 July 2012, 23:36

    Nie umiem udawać, że nie płonę przy Tobie te słowa podbiją każde serce

  • misiek45

    9 July 2012, 23:32

    Marysiu cudowny wiersz a za razem smutny-pozdrawiam serdecznie

  • sparkling angel

    9 July 2012, 23:21

    "Nie umiem nie pragnąć" heh.... cudowne wyznanie dla bliskiej osoby.... Piękny wiersz
    Pozdrawiam

  • annak

    9 July 2012, 22:38

    bo serca Marysiu się nie oszuka...pięknie :)))
    pozdrawiam :))))))