Menu
Gildia Pióra na Patronite

agnes

nie umiem nazywać
drzew ani uczuć

zamarzam przy pierwszym śniegu
topię się w kałuży
mam dziurawe serce któremu wypada

boję się ognia
co we mnie płonie

lecz kiedy otwieram dłonie
wypluwam z siebie dym

staję się przezroczysta
światło
jest wtedy jakby bardziej miękkie
a ja jestem jego podwójną naturą

nie szukam nieba
lecz ziemi
w której mogłabym się zakorzenić

prostych słów
i dróg
które prowadzą

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    7 February 2013, 22:18

    proszę, Beato

    taka już jestem, pokawałkowana...

    dziękuję i dorzucam uśmiech :)

  • IKON

    7 February 2013, 10:37

    Bardzo ładnie...

    Pozdrawiam :)

  • Gaia

    6 February 2013, 23:23

    "..nie szukam nieba
    lecz ziemi
    w której mogłabym się zakorzenić.."

    może i nie umiesz nazywać
    ale wywołujesz pięknie...
    dziękuję :)