Menu
Gildia Pióra na Patronite

Swobodne nieskrępowane myślenie

Nie trzeba być wirusologiem lub lekarzem
By zanegować istnienie pandemii
Sensowność noszenia maseczek
Lub wyśmiać tamte lub te ograniczenia

Wystarczy trochę statystyki
Zdolność porównywania
Trochę zdrowego rozsądku
I swobodne nieskrępowane myślenie

Ale trzeba być głupkiem
I tu proszę o wybaczenie
Żeby bezkrytycznie ufać
Powszechnemu kłamstwu w eterze

Trzeba być baranem
By oddać wolność
Za którą inni na śmierć walczyli
I w którą to święcie wierzyli

76 485 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • 4 August 2021, 19:30

    Jest w tym dużo racji. Tylko kto się odważy pierwszy.