Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ogrodzie miłości

Nie trać nigdy mnie na widoku miej
zawsze na uwadze jak najbardziej!
Nie zapominaj o tym jak pachnę?...
Nie pozwól sobie na uwagi zmącenie.

Jeśli na obcej Ci oko zawiśnie.
Powracaj tylko do mnie wiernie.
Niech żadna inna Ci w głowie
nie zawróci i w drogę nie wejdzie.

Bo w kochaniu tylko ja się liczę!
Przez Ciebie właśnie innej oczy wydłubię!
Jak tylko dotknąć ust Twoich spróbuje.
Jak kogut miłości ogrodu bronić będę!
Nie znajdziesz nigdzie jak ja takiej.

Która Ci łatwo na kompromis wyjdzie.
Nim co świt otworzysz oczy Swoje,
uśmiechem przywita Cię niezmiennie.
Jak wschód słońca co dzień nad ranem.

Nie ma drugiej takiej co jak ja jest
cierpliwa, wyrozumiała, nie kłamie
i nie zdradza Cię ta sama jak zawsze,
jest Twoim prawdziwym przyjacielem,
któremu powierzasz każdy Swój problem
i tajemnicę...

93 519 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!