Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 19 July 2020

Sen nigdy nie umiera

Nie tęsknię słowami
w zbyt ciasnych zdaniach
Ani ciepłem poranka
nieprzespanej nocy

Tęsknię niedopitą kawą
przepaloną grzanką
niedojedzonym obiadem

Nie tęsknię porami roku
lecz samotną ławką
porzuconymi kapciami

Tęsknię ciszą
wstrzymanego oddechu

I tym wierszem na serwetce
w pospiechu spisanym

Są takie krople deszczu
które spotykają się
na jednym parasolu

Ciężkie od westchnień
kochanków ulatują

Ja, i kot tylko w swoich oczach
dostrzegamy blask wyblakłych
gwiazd, które nie chciały oddać
życia dla cudzego marzenia.

http://youtu.be/_YxEXm2fqv4

135 808 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    19 July 2020, 19:26

    Dziękuję 😚

  • 19 July 2020, 17:06

    Gratulacje. 😊

  • kati75

    19 July 2020, 09:14

    Gratuluję Motylku🙂🌞

  • AnnMaria

    19 July 2020, 02:22

    Dobre, bardzo dobre.

  • motylek96

    18 July 2020, 11:47

    Czuje radość przepełniającą serce. Dziękuję , bardzo dziękuję. 💕

  • giulietka

    18 July 2020, 09:20

    Coś pięknego! Czapki z głów przed Autorką!

    od sprajtka, Maciek Zz, Papużka
  • kati75

    17 July 2020, 20:49

    Nie ma sprawy Mill🙂

    od mill
  • mill

    17 July 2020, 20:45

    ...motylku 🧡
    ......Kasiu i gotowe ..dziękuję 😘

  • 17 July 2020, 19:54

    Motylek 007. Sen nie umiera nigdy. 😊

  • motylek96

    17 July 2020, 17:34

    Sylwia, Papużka, Ala, maba, Malusia, Kati💙😘
    Bardzo, bardzo dziękuję. Ważne to dla mnie słowa, ponieważ pokazują, że moje pisanie ma jakiś sens. 🙂

    mill to, że do mnie zajrzałeś i nadal tu jesteś jest już wyróżnieniem🧡🙂