Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przymiotniki

Nie taki jak zwykle,
bardzo rzadko spotykany,
niepospolity, wręcz nadzwyczjany...
Po prostu NIEZWYKŁY...

Budzący podziw,
imponujący pięknością i przypychem,
doskonały pod pewnym względem...
Czyli WSPANIAŁY...

Wolny od błędów, usterek i wad,
Posiadający wszelkie cechy dodatnie,
znakomity, najlepszy, niezrównany,
DOSKONAŁY...

Zbieram te wszystkie słowa w jedno,
bo tracisz wiarę w siebie.
Zbieram te słowa w jedno
i na myśli mam PIĘKNO.

W moich oczach, Słońce,
taki właśnie jesteś.
NIech nikt i nic
nie próbuje Cię zmienić.

/ Dla Ciebie amico mio --> Przyjacielu

4153 wyświetlenia
23 teksty
2 obserwujących
  • Seneka 18

    1 June 2011, 12:58

    Niezwykły wiersz...