Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śnię

Nie ta pora, nie ten czas
Kiedy myśli i słowa pójdą w las.
Kiedy każdy z nas
Zagubi się.
W świecie mglistych poranków i sennych dni.
Zimne noce, a my w nich
szukamy otwartych drzwi.
Do świata, do domu ludzkich serc,
by ogrzać się.
Ja wiem i Ty wiesz, że to sen.
Szukam Cię.
Obudź się!

11 191 wyświetleń
91 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!