Menu
Gildia Pióra na Patronite

za głosem serca

nie szukam przygód
ani przelotnych wrażeń
nie żyję na pokaz
wszem i wobec

prawdziwą mą cnotą
jest uśmiech i skromność
strzegę jej jak oka w głowie
za dobro odpłacam dobrem

zawsze się staram
z własnym sumieniem
być w zgodzie i do życia
podchodzę z rozsądkiem

choć by się chciało
posłuchać i pójść
za głosem serca
długo się wahałam

nie obce mi honor
i godność w sercu ukryta
stale uważam i obserwuję
by nikt nie wyprowadził

na manowce mnie w pole
kręta i stroma jest droga
dusza i serce cierpiało
nie zaznając spokoju

choć usta się śmiały
nocą niejedną poduszkę
łzami obficie zrosiłam
nie poddając się do końca

dzisiaj jestem szczęśliwa
osiągnęłam to co szukałam
wierząc w miłość i w to
że Ty mnie pokochałeś

93 672 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących