Menu
Gildia Pióra na Patronite

już nie

nie szukaj słów
dawno wyrytych
nie podążaj wytartą ścieżką
naszych stóp

nie goń złudzeń
znaczonych łzami rozstania

nicości nie przyobleczesz
w piękny welon śnieżnobiały
kłamstwem nie wyszepczesz
tak przed ołtarzem

nic nie zostało
z ciepłych gestów
opadły płatki zaschniętej róży

nie szukaj
nas ...

159 237 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • RozaR

    18 May 2014, 13:13

    Czytam wszystko jak leci . Może i nie powinienem tak wytykać ludzkich słabości -jednak jak pamiętam wiersze adamo70 mają tą samą cechę (mocno damską ) No i dlatego pozwalam sobie na krytykę bo wiele razy ją odpuszczałem. Odwiedzać owszem zamierzam.

  • 18 May 2014, 12:42

    oto opinia RozaR posłana na PRV

    "Widzisz piszesz nieprawdopodobnie naiwnie. ,,opadły płatki zaschniętej róży " Ech, ach , jejku . Mało tego eksponujesz siebie jako ten co odrzuca i poucza. Przypomina to barokowe bzdety tylko że z mniejszym egocentryzmem. I o ile potrafisz trochę pisać to jednak jest to jałowe i nieco śmieszne . Można to zawrzeć w słowach. ,,Oto JA ! -ciebie (marnizno ) porzucam w cieniu księżyca a róża naszej miłości zwiędła ostatecznie i bezpowrotnie.
    Nie chciałeś krytyki [...]

  • czarna mamba

    18 May 2014, 12:41

    hahha jam też mocno ckliwa i lubię "pirdoły ":)

  • RozaR

    18 May 2014, 12:34

    Ja w imię doskonałości przepędzam z niego naiwną nastolatkę. Ładnie pisze -przyznaję ale powinien poszukać lepszego tematu niż te ckliwe pierdoły.

  • czarna mamba

    18 May 2014, 12:27

    Heloll Grzesiu powiem krotko i na temat spływaj od Adasia hihihi może czep sie jakiegoś nieudacznika oki ...tak tak jestem jego adwokatem -pozdrawiam wsiech życząc miłej niedzieli :)

  • RozaR

    18 May 2014, 12:23

    ,,Oto JA ! -ciebie (marnizno ) porzucam w cieniu księżyca a róża naszej miłości zwiędła ostatecznie i bezpowrotnie "

  • 18 May 2014, 12:07

    nuntius również pozdrawiam i dziękuję że wpadasz i miłe słowa :)

  • 18 May 2014, 12:06

    RozaR naucz się pisać ..."Ścieszki" ? cóż Twój geniusz mnie przerasta ...ale to już dawno dawałem do zrozumienia ...

  • RozaR

    17 May 2014, 11:39

    Nie pójdę za tobą
    Masz rację
    Ścieszki zgubiłam
    W welon cholera się zaplątałam
    Na schodach przed ołtarzem
    Się wywaliłam
    Głową uderzyłam
    I dopiero wtedy o tobie zamarzyłam.