Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

nie starczy nadziei na drodze wiecznych rozstań tato
nie starczy serca do ziemi umodlonej
zduszoną raną drzew
tak nam trzeba zostać
jak amulety upuszczone pod krzyż
z uwiędłych kwiatów
co rdzewieją ostatnią rozpaczą lata

i aby tylko zapominać piękniej niż się pamiętało
i dłonie jak sen zawieszać ponad
milczącą wartę twoich nocy nieprzebytych

(2018)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!