Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może jesienią...

Nie spotkałam cię
tej wiosny co rozkwitła
błękitem niezapominajek
kielichami tulipanów
Nie znalazłam cię latem
pod róż pergolami
pośród słońca promieni
w soczystości wiśni
Może zjawisz się jesienią
co nadchodzi kasztanami
wrzosów kobiercami
deszczem złotych liści
A może nadejdziesz
z ciepłym wiatrem
i w rdzawym lesie
trafisz do mnie

po nitce babiego lata

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • fyrfle

    29 August 2015, 12:03

    Ale to też widać.

  • StalinMourinho

    17 August 2015, 13:02

    Piękne...

  • miramija

    15 August 2015, 22:16

    Każdy czuje co chce i interpretuje jak chce. Pozdrawiam

  • fyrfle

    15 August 2015, 16:48

    czuc tu potrzebe rozkroku kroku na każdym kroku, znaczy wersie.

  • miramija

    15 August 2015, 15:46

    Bardzo mi miło i bardzo dziękuję :)

  • czasem_wciskam_escape

    15 August 2015, 15:08

    niezwykle obrazowo to ujęłaś :-) aż wszystko można było "zobaczyć". świetnie! zostawiam uśmiech :-)