Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rota

Nie rzucim ziemi skąd nasz ród
Nie damy pogrześć mowy
Polski my naród polski ród
Pochylmy ze wstydem głowy
Co wy zrobiliście z tym krajem
Co zrobiliście z narodem
Tak bardzo daliśmy się podzielić
I to jest tego powodem
Z lewa i z prawa tyle jadu
Politycznego fermętu
Nie ma jedności nie ma już dumy
Tylko tak wiele zamętu
Po co tak wiele wylanej krwi
Po co to poświęcenie
Tyle cierpienia i tyle krzywd
Ta teraźniejszość to brzemię
Suwerenności nie ma od dawna
Kto rządzi naszym krajem
Gdy o tym myślę jest mi tak przykro
I płakać nie przestaje
Błagam was wszystkich otwórzcie oczy
Okażmy naszą troskę
Musimy walczyć do ostatniego
Walczyć o naszą Polskę
Niech nas nie różnią nasze poglądy
Musimy się zjednoczyć
Będziemy walczyć ze wspólnym wrogiem
Nie damy się zaskoczyć
Nie bądźmy jak stado baranów
Jak pożyteczni idioci
Dzis przyjaciółka mi przypomniała
Że jeszcze są patrioci
Walke o Polskę mamy we krwi
I nigdy się nie poddamy
Walczyć do końca
Tak właśnie my
Dzisiaj przysięgę składamy

7569 wyświetleń
58 tekstów
22 obserwujących