Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie rzucam już myśli na wagę
nie ważę ich w sobie
nie wyceniam wart-ości
żeby nie stawały w gardle
nikomu…

oddać darmo ci je chcę
na ten tychmiast
wszystkie
te zrodzone już
i te co dopiero zawirują…

zagarniaj je garściami
zjadaj oczami
uszami
ustami
do syta…

potem pójdziemy na spacer
jakąkolwiek drogą
nazbieramy nowych słów jak kwiatów
bukiety ułożymy
w pełne zdania…

20.08.2020

33 802 wyświetlenia
282 teksty
28 obserwujących
  • Monika M.

    20 August 2020, 17:44

    :)
    ...ach... tak O-pty-mistycznie-j:)

  • Malusia_035

    20 August 2020, 17:20

    Dobra treść ,zatrzymuje do głębszego zastanowienia nad słowem :)

    Fajne ,Pozdrawiam Monia :)))