Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rozmowa z Tobą

Nie rozmawiamy o miłości
Nasze dusze nie potrzebują słyszeć „kocham”
A jednak za każdym razem umieram i spalam się w pył
Czując twoje skrzyła rozkładane na mym ramieniu

Umiem rozmawiać z tobą bez słów
Tak pięknie można to czynić
Zachować w sercu spojrzenie oczu
I duszy skrawek czuć w swojej dłoni

Każde twe słowo w myślach kreślone
Jak dłutem wyryte na skroni
Nie zginie
A jeśli miałbym kiedyś ogłuchnąć…
Niech spłonę!
I Bóg jeden niech wtedy ochroni...

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • 6 April 2013, 21:31

    bliskie mi wersy.

    Przemycasz magię i piękno.

  • Elizabetta

    4 April 2012, 13:03

    Wiersz ujmujący, urzekający, piękny:)

    od Kenzo
  • słoneczniki

    4 April 2012, 07:19

    Piękna rozmowa.
    Tylko dwa kochające się serca mogą się tak rozumieć... bez słów, szeptem uczuć, zrozumieniem dusz...

    od Kenzo
  • Albert Jarus

    4 April 2012, 01:04

    Ha ha, no Panie Bogdanie...
    Ślub? To raczej nie dla mnie :) pozdrawiam, dziękuję za uwagę

  • Albert Jarus

    4 April 2012, 00:55

    Wzajemnie- spokojnej
    i dziękuje za "serca" i serce :)