Menu
Gildia Pióra na Patronite

Losy ludzkie - ciąża 23,5

Nie rodzi się
od dwóch lat

To proste
nie chce na świat

Bo co tu zastanie
wojny
zawiść
okradną go dranie

Ma szanse zostać poetą
ale wyszydzą go
i zadepczą
zostanie
bez kromki chleba niezdecydowany
nad morza brzegiem
jak piach bezradny
przed -życia - falami.

marka
(w dzień upalny)

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • awatar

    22 July 2010, 15:23

    Taki los Poety od tysięcy lat, bez kromki chleba, widać taka potrzeba. pozdrawiam.