Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziękuje

Nie rób nic, poza to o co Cię poproszono
Dziękuje
Nie głoś swojego zdania, jeśli się ono nie mieści
Dziękuje
Nie szukaj radości tam, gdzie płaczą
Dziękuje
Nie szukaj kwiatów, wśród chwastów
Dziękuje
Nie myśl w kolorach tęczy
Dziękuje
Nie dziękuj tym którzy byli.

6726 wyświetleń
38 tekstów
1 obserwujący
  • wdech

    3 January 2015, 23:01

    ok
    czyli podmiot lir.

  • 3 January 2015, 20:34

    Każdy czytelnik wychodzi z założenia że zna czytany tekst lepiej od samego autora. Może właśnie przez to autor nie powinien interpretować własnych wypowiedzi. Autor tu sam sobie mówi czego nie powinien robić. ON, SOBIE dziękuje.

  • wdech

    2 January 2015, 12:57

    Części mowy:
    czasownik ,,dziękować,, - czas teraźniejszy

    ja dziękuję
    ty dziękujesz
    on / ona / ono dziękuje
    my dziękujemy
    wy dziękujecie
    oni / one dziękują

    Q.... nauczcie się w końcu pisać - tak piękne słowo

    dziękuję
    za uwagę :/