Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie pytam o miłość
Bo chyba nigdy jej nie było.
Patrzę w twe oczy
Przysłonięte kurtyną.
Słucham twych obietnic
W maski ubranych.
Mówisz o uczuciach
W scenariuszu spisanych.

Miłość z potrzeby
Nie jest miłością...

...lecz egoizmem, strachem i ludzką bezradnością.

7749 wyświetleń
72 teksty
8 obserwujących
  • Arrow

    1 March 2012, 12:27

    Dziękuję:)

  • Archangel_Marco

    29 February 2012, 20:55

    Ciągle wiersze o nieprawdziwej miłości. Z jednej strony one same w sobie są prawdziwe, ale mogą dobić człowieka. Ale... wzruszają. A to cecha dobrej poezji. Udany wiersz, naprawdę!