Menu
Gildia Pióra na Patronite

dlaczego ?

nie pytaj
słów za mało
nie płacz
łez zabrakło
szklanka bursztynu
kolorem się mieni

za oknem
drzewa w mroku szumią

zaśpiewaj piosenkę
niesłyszaną od lat
dziwne
bo słowa same z ust płyną
niech usłyszą
te cztery ściany

o miłości
szczęściu

nie pytaj
szklanka już pusta
melodia zgasła ostatnią nutą

nie pytaj ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Malusia_035

    3 July 2015, 12:41

    bardzo mi się podoba

    Pozdrawiam :)

  • krysta

    3 July 2015, 11:30

    zadumałam się...bardzo ładny wiersz.

  • Ragilia

    2 July 2015, 22:22

    bardzo dobry, zatrzymujący treścią wiersz... uśmiechu:)