Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nie pytaj mnie o serce
od dawna
wiosna nie siała w nim kwiatów

na złość słońcu
rozwieszam tęsknoty na wietrze

spóźnione
unosi brew gniewu o świcie
a niedoprane słowa
w kieszeniach deszczu szukają
telefonu do Boga

stygnie samotna kawa...

ślepe kocięta w koszyku
ktoś zostawił nad rzeką

rzuciłem za nim kamieniem

- wypadły szyby
z okien mojego nieba

8242 wyświetlenia
59 tekstów
45 obserwujących
  • zatopiony.wrak.

    17 March 2022, 21:36

    uwielbiam wracać do tego wiersza

  • 22 February 2022, 17:24

    Po prostu piękne. Takie dojmujące i mówiące wszystko .....

  • Malusia_035

    10 April 2021, 19:00

    Świetny wiersz ,przeczytałam jednym tchem :)

    Pozdrawiam :)

    od Malachite, Hares, Grafit
  • SARA/espérer

    7 April 2021, 14:57

    Chapeau bas dla Twojej twórczości - jestem pod wrażeniem jej głębi 👏

  • Ciska

    13 March 2021, 05:03

    Piękne są Twoje wiersze.
    Bardzo.

  • RedRose

    26 February 2021, 21:51

    Boże kochany, a tu znowu wiersz jak nie z tego świata.

  • Malachite

    23 February 2021, 16:51

    Może ta właśnie zasieje :)

    od Sexoh't, Kasandra48, Fergus
  • Kenzo

    22 February 2021, 22:07

    Nie wiem czy bardziej latasz nad,
    czy twardo chodzisz po ziemi, ale bogactwo wrażeń w Twoich wierszach jest urzekające. Dawno temu kiedy czytałam Twój tekst o uratowanym psie,
    wiedziałam, że kiedyś coś" z Ciebie wyrośnie :)
    Darku pięknie piszesz.

    od Fergus, brozyna, Kardisz
  • Hares

    22 February 2021, 20:13

    Człowieku, nie szalej tak :)
    Co jeden to lepszy. I nie za ten kamień
    zostawiam ⭐.

    od Kenzo, Fergus, brozyna
  • Bromba

    22 February 2021, 12:44

    Po Twoich wierszach, to się człowiek przechadza jak po galerii obrazów i nie wie, gdzie dłużej zatrzymać oczy, duszę, serce.
    Pozdrawiam autora owych dzieł.

    od Sexoh't, sprajtka, ryksza