Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

wrzos

nie pytaj dlaczego otuleni deszczem
uczymy się słuchać milczenia
pustych dłoni
pękając cichutko nie raniąc nikogo
szukamy resztek parszywego dnia
spoglądając w niebo zasłuchani
w rdzawy oddech ziemi

spójrz dookoła
liście zbrązowiały.
niebo jest mglistym cieniem zimy

http://youtu.be/HRN-GLacHm0

135 876 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • motylek96

    20 October 2020, 20:35

    Bardzo dziękuję. Serdecznie pozdrawiam 🖤

  • Malusia_035

    19 October 2020, 10:54

    Poczułam te wrzosy ,a dookoła zobaczyłam "liście zbrązowiały. 🍂
    niebo jest mglistym cieniem zimy"

    Piękny wiersz Motylku ,Pozdrawiam Cieplutko :))

    od Fergus, Sexoh't, Maciek Zz
  • giulietka

    19 October 2020, 09:55

    Ewo jak Ty rozkwitasz jesienią, uwielbiam tę Twoją lekkość szkicowania uczuć...