Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ten sam podmuch jeden płomień gasi, a drugi wzmacnia*

nie przyglądam się sobie
od dawna
mam więcej do zarzucenia oczom
że wciąż wytrzymują

chłód jaki spotyka
każdego kto szuka zrozumienia
we mnie

tylko na dłoniach
wycięte wyrazy

ujawniają bez końca
zgubienie


*Szukając Noel, str.49, R.P. Evans

147 002 wyświetlenia
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 18 December 2012, 18:37

    Wszyscy od czasu do czasu się gubimy. Jednak trzeba wierzyć, że warto się szukać.
    Richard Paul Evans - Stokrotki w śniegu

    :)

    Lubię smutek, jest taki... głęboki.

  • katjaa

    18 December 2012, 15:18

    tylko na dłoniach
    wycięte wyrazy

    ujawniają bez końca
    zgubienie

    to smutne.. ale wiersz piękny.. pozdrawiam Cię ciepło..