Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba Boża

Nie prosiłem Cię o nic
Bo nie chciałem już nikogo
Ani nic
Tylko sam, jak palec

A Ty podniosłeś mi dłoń
I wetknąłeś w drugą
Nie moją
Ani Twoją

Tylko jej.

Poczułem ciepło
W ten chłodny wieczór
Tak ukochane
Jak matka dotykająca
Pierwszy raz
Swoje dziecko

Trzymaj mi ją mocno
I nie puszczaj nawet gdy
Jestem gdzieś o setki mil
Bo czuję jak nigdy nie

Że to Ty.

25.10.15

https://www.youtube.com/watch?v=sYFeCfBAru8

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!