Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie prawda że prawda

Nie prawda że prawda

Zawsze zwycięża

Spowija ją ciemność

Mgła gęsta

Niewiedza i strach

A w loży zwycięzców

Po stokroć zasiądą złoczyńcy

Pilnując skwapliwie

By nigdy nie wyszła na świat

76 457 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    22 September 2020, 19:38

    Oczywiście powinno być ,,nieprawda,,

  • RozaR

    20 September 2020, 19:06

    Nie prawda że prawda
    Zawsze zwycięża
    Spowija ją ciemność
    Mgła gęsta
    Niewiedza i strach
    Bo w loży zwycięzców
    Po stokroć zasiądą złoczyńcy
    Pilnując skwapliwie
    By nigdy nie wyszła na świat

    Czas ją wymaże w pamięci pospołu
    Uległość zasłoni jej blask
    A życie w pośpiechu zabierze tą chwilę
    Co może pokazać
    Kto szczuł lub kto kradł

    Kto wtedy zabijał
    Wydawał czerwonym
    Kto zbijał fortunę na ludzki nieszczęściu
    I kto przemilczał lub się odwrócił
    A kto pomógł i był stracony

    Więc jeśli powstanie świadome pytanie
    O prawdę i szczegół nieopisany
    Temu dać rękę i słuchać
    By dać jej szansę
    By poszła na świat