Menu
Gildia Pióra na Patronite

ocalić we śnie

nie powracam
by nie skruszyć w sobie ptaków śpiących drzew
ruchem spragnionych źrenic

wyłamać z kryształowej struktury
przenikającego siebie echa
minionych chwil

- kwitną

rozłożyły nad kamieniami swoje płaty
na odległym brzegu wyspy
którą się staję

w absolutnym mrozie
unosząc nad noc nad dniem

nie dzieli nas oddech
chwila uderzeniem serca

zatrzymanym

ocaloną kroplą ciepła
za zamkniętymi oczami

w niej jutro
niedopowiedziane

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    21 December 2016, 16:58

    Bardzo Ci dziękuję, Giulietko. Pozdrawiam.

  • giulietka

    20 December 2016, 13:08

    Piękne te niedopowiedzenia... między wierszami i w wersach...