Menu
Gildia Pióra na Patronite

JEDEN RAZ...

Nie powiesz mi, że nie widziałeś, bo nie uwierzę.
Nie uwierzę, że nie widziałeś nigdy dziecka.
W tej jednej, jedynej sprawie mnie nie okłamiesz.
Nie okłamiesz mnie ten jedyny raz.
Choć raz powiesz prawdę.
A nawet jeśli nie, ja i tak będę wiedziała co jest prawdą,
a co twoim łgarstwem.
Zrozum, że i ja czasami umiem odróżnić dobro od zła.
Że i ja choć raz zrozumiem dlaczego kłamiesz,
jaki masz powód ku temu.
Więc nawet nie próbuj.
Nie próbuj wymyślać czegoś innego,
bo ja i tak cię przejrzę.
Ten jeden, jedyny raz.

6066 wyświetleń
31 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!