Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie powiem Ci kim masz być,
Co zrobić by znaleźć szczęście,
Nie powiem też jak masz żyć
Co znaczy "lepiej" ani co "więcej"

Nie powiem też co może kryć
Najskrytsze w Twoim sercu miejsce
Nie powiem, bo nie wie nikt
Jak ma smakować Twoje szczęście

Po prostu żyj!
Zapomnij, że patrzą inni,
Nie pozwól by cudze słowa
Kazały Ci znów na nowo
Spalić się!
Przed ożywczą burzą!
Żyj! Bez względu na lęk przed nocą.
Gdy inni w ciemnościach będą
Szukali gwiazd, które bledną
Ty płoń! Całą swoją mocą!

Nie szukaj już wśród mas czy wróżb
Znaków co będą Cię prowadzić,
Nie szukaj ich wśród ludzkich dusz,
Wszyscy szukamy własnych odpowiedzi...

9323 wyświetlenia
128 tekstów
1 obserwujący
  • 21 March 2013, 21:14

    "nie pomagają to niech nie przeszkadzają" lepiej bym tego nie ujęła ;)

  • agniecha1383

    21 March 2013, 02:08

    Sam rozporządzaj swoim życiem Innym nic do tego... nie pomagają to niech nie przeszkadzają:) Piękne wsparcie:):):) pozdrawiam

  • Papużka

    19 March 2013, 22:38

    Bardzo mi się podoba... ;) pozdrawiam..

  • Ta, co lubi marzyć...

    19 March 2013, 21:59

    Nie zawsze chodzi o podejście, jednak w wielu przypadkach :)

    ~ Oliwka

  • 19 March 2013, 21:57

    Czasami kwestia dotyczy pytania "co znaczy, że nam wyszło, albo i nie?"
    Odpowiedź: nasze do "tego" podejście :)

  • Ta, co lubi marzyć...

    19 March 2013, 21:53

    Często się staramy, jednak nie zawsze nam wychodzi...
    Nie zawsze tak łatwo po prostu żyć.

    ~ Marzycielka