Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sonet o wyborze

Nie powiedziałem Ci sto lat
Tego ostatniego życzenia
I siedzę i myślę teraz na chwilami
Których wcale nie było i nie ma

Nad decyzjami, których wybór jest dobry
Lecz konsekwencja odrzucenia jest zła
Wiem też, że małe może nie mieć znaczenia
Ale jest takie bym powiedział istotne

Nie chcę nawiązać do światopoglądu poety
Który umarł dawno dawno temu
A wspomnienia jego jest rok

Mogę coś pomieszać, zrobić inaczej
W momencie gdy kurczy się jeden czas
I nastaje drugi lub nie zrobić absolutnie nic

1479 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!