Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie potrzebny

nie potrzebny ...?

Twoj sen cię dziś przywiódł
w moje pragnienie prawdy
jak na złość, w dobry sen trafiłaś
lecz z tej prawdy tyle
ile w realiżmie marzeń o prawdzie ,
Miałaś szczęście i zawsze je masz
kiedy sama decydujesz,
by szukać dalej co to sen w IPN

Z szacunkiem i podziwem dla śmiałości,
zadaje pytanie w niepewności,
czy jeszcze jestem Obywatelem
mojej Ojczyzny czy domniemanego
XX wieku ?---
nie dla ciebie miejsce
w moim dobrym śnie,
nie dla ciebie śmiech
nie dla ciebie prawo i i prezydent Lech
proszę zostawcie mnie w spokoju
jak teorię o istnieniu jednego Boga...

13 993 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!