Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skrawki nieba na rękach

Nie potrzeba nam skrzydeł
lecz dłoni
żeby trzymać kogoś za rękę
nawet jeśli nie zdołają zatrzymać
nikogo
na tym świecie na dłużej

ściskamy życie kurczowo
a ono nas mija
obojętnie

przebiega z prędkością światła
przez nasz ocean smutku
który z gwiazd perspektywy
zdaje się być jedynie kałużą

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    4 June 2012, 21:54

    Nie musisz, ale lubię, gdy mówisz...
    Zwłaszcza w tak subtelny sposób...

    Dziękuję i pozdrawiam ciepło, Adaś;)

  • 4 June 2012, 21:51

    wciąż biegniesz
    chcesz życie złapać
    a ono jest
    tutaj

    więc zatrzymaj się
    złap oddech
    przyciskając do piersi
    czerwone płatki róż

    czy ja muszę coś mówić M. ???

  • giulietka

    4 June 2012, 08:49

    Michał, ale nie zawsze pamiętamy, ile nieba jest w naszych rękach... ;)

    Arti, mów do mnie jeszcze;))

    Pozdrawiam, miłego poniedziałku:)

  • Voyage

    4 June 2012, 08:44

    Pytam się
    gdzie jest mój Anioł
    dokąd odfrunął
    z mych ramion
    czy mam go szukać gdzieś w niebie
    by na zawsze
    mieć dla siebie ?

    ;)))

  • zugimihau

    3 June 2012, 22:28

    no raczej! w końcu każdy z nas się po coś urodził, bynajmniej z takiego założenia wychodzę;]

  • giulietka

    3 June 2012, 19:49

    Aniu, Grażynko, dziękuję.
    Miło Was tu spotkać;)

  • Efemeryda60

    3 June 2012, 19:35

    Dopóki życie trwa, jest i nadzieja na tę dłoń, która przygarnie.

  • annak

    3 June 2012, 19:29

    już sam tytuł przyciąga, całość b.ładna, ale pierwsza zwrotka najpiękniejsza :)))

  • giulietka

    3 June 2012, 15:56

    Zapatrzeni w tą własną kałużę łez, zasłaniami dłońmi oczy, zapominając, że ktoś może bardziej od nas potrzebować tych dłoni...

    Bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś tu się zatrzymać, Małgosiu.
    Pozdrawiam ciepło;)