Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nie potrafię słowem ująć"

nie potrafię
słowem ująć
srebrnych pokrzykiwań księżyca
ramion dumnie zapraszających
gdy w pełnej okazałości oblega niebo

nie potrafię
nie łzami, rzewnymi
tęsknić do szeptów drzew
oplątanych we włosy
i słońca sennego jak kot
co pod powieki wchodzi bezkarnie

nie potrafię
nazwać bezbłędnie
miłość, śmierć i gorycz
gdy wszystkie sprowadzają się
w kapitulację istnienia

szukam słów
a wszystkie zbyt małe, potulne
obkruszone nieświadomością
zużyte częstotliwością
zbyt nudne i zbyt piskliwe

322 wyświetlenia
12 tekstów
17 obserwujących
  • sentymentalna_

    29 November 2015, 15:45

    krysta, giulietka: dziękuję Wam, pozdrawiam! :)

  • giulietka

    29 November 2015, 15:04

    Przepiękny!

  • krysta

    29 November 2015, 14:59

    za to ''potrafisz'' zatrzymać...
    pozdrawiam.
    :)