Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odszedłeś z uśmiechem skradzionym z mojej twarzy

nie postawię na stole
dwóch kubków jak zawsze
pewnie nie napiję się już dobrej herbaty
choćbym miodu wlała cały słoik

kroiłeś sernik w niedzielne popołudnie
mówiąc że w święta można pieprzyć dietę

nie usiądziemy już przy kominku
ani nie wezmę psa na spacer
na sofie zostało puste miejsce
w łazience zawisł jeden ręcznik

_________________________________
powiedz mi
jak długo jeszcze
będę drżeć
na widok wyprzedzającego mnie
mercedesa w białej perle

~Tobie, choć nigdy o tym się nie dowiesz
Em.

24 649 wyświetleń
261 tekstów
49 obserwujących
  • onejka

    24 March 2015, 13:35

    Tyle tu smutku i żalu, że trudno komentować...bywają odejścia, które wciąż wracają

  • M44G

    19 March 2015, 16:46

    Ładnie.