Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księża

Nie Popiełuszko
Ale pedofil
Nie Zych i Baraniak
Tylko zboczeniec
Nie śmierć za Polskę
Więzienne cierpienie
Lecz w waszych oczach
Tylko dziecięce
Skrzywdzone spojrzenie

Nie Dachau
I płytkie groby Sybiru
Nie Kolbe oraz Kaczmarek
Tylko szydzące
Czerwonych stwierdzenia
Jak tęcza nad głową
Łaskawej Polski Królowej

Nie film o czwartym wydziale
Co zgnębił przekupił
Lub zabił ot tak
Na zawołanie
Nic nie wiadomo
Kto tam pracował
Kto tak zachłannie
I bez sumienia
Katował księży
Co tak gorliwie
Za wolną Polskę
Cicho ginęli

76 457 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • PetroBlues

    15 May 2019, 16:00

    Jak w każdej grupie społecznej tak i w kościele są jednostki wybitne, przeciętne i zwyrodniałe. Przed prawem odpowiadają jak każdy inny człowiek. Szanuję wybitnych, nic nie mam do przeciętnych, potępiam zwyrodnialców. Pozdrawiam.

  • 14 May 2019, 19:52

    RozaR, dziękuję

    dla jasności: nie jestem księdzem