Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Morze zapomnienia

Nie podzielisz mnie na pół
jak moje serce
odbijające dźwięk pustego echa

pod zmarzniętą skórą
niespełniony dotyk
powtarzających się dni

cicha szarość przy spadającym liściu
ostatniego wieczoru
gdzie zamiast rozpalić w kominku
wylałeś z mych oczu
morze zapomnienia

17 751 wyświetleń
221 tekstów
63 obserwujących