Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie płaczmy

Nie płaczmy,
nie pora na łzy.
świat jest jaki jest
inny nie będzie
A my?

Nie ma już nas,
pozostał tylko las
śpiew gitara
czerwone wino
i wydeptane.ścieżki.

Pobiegnijmy tam,
gdzie kiedyś zatrzymał się czas,
gdzie świerszcze na skrzypcach grały,

Pamiętasz ten stary dąb?
on tajemnicę zna
tam przyrzekałeś mi,
że nikt tylko ja.

Cóż, los rozdzielił nas.
Wspomnijmy tylko czasem
tamten wspaniały świat.
Nie płaczmy
szkoda łez
kiedyś znów pójdziemy tam razem

27 424 wyświetlenia
180 tekstów
11 obserwujących
  • krysta

    20 June 2013, 10:55

    Piękny wiersz...pozdrawiam :)

  • awatar

    20 June 2013, 10:38

    ładne

  • aloya

    20 June 2013, 10:21

    Dziękuję, poprawiłam:))

  • I.Anna

    20 June 2013, 10:07

    ładny wiersz tylko napisałabym
    "gdzie świerszcze na skrzypcach grały
    a żaby do rytmu kumkały"

    ale może się nie znam :)
    pozdrawiam