Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie płacz, przecież wiesz. Zawsze już będę przy Tobie.
Przyjdę do Ciebie w snach i marzeniach; powspominamy wtedy sobie…
Te piękne chwile dane nam od Boga.

Nie płacz, niektórzy nie mają nic.
A ja zawsze będę mieszkała w Tobie.
Kiedy odwiedzisz mnie czasem przy grobie popatrz oczami wyobraźni.
Bo mimo, iż przykryta ciężką, marmurową płytą…
Będę tuż obok.

Przestań. Nie zadawaj już pytań dlaczego tak się stało.
Noś w sercu wspomnienie życia.
Nie rozpamiętuj chwili mojego odejścia.
Nie warto; całość była zbyt piękna.

Trzymam Cię w objęciach nie tylko w złych momentach.
Cudowne jest to co wiesz Ty i wiem ja.
Więc nie płacz.

[*] ku pamięci

11 895 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!