Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za głosem serca

Nie patrz co mówią inni,
lecz zawsze walcz o siebie.
Kieruj się głosem serca,
i zawsze miej nadzieję.

Choć mówią matka głupich,
zawsze miej własne zdanie.
Me słowa to przesłanie,
nie, tobie rozkazanie.

Kieruj się też rozumem,
myśl ludzka może zgubić.
Żyj tak jak byś już jutro ,
miał się nie obudzić.

Żyj godnie, tak tez umrzyj,
nie musisz być poetą.
lecz najważniejsze ,
jest to..

Byś mógł iść własną drogą,
i spełniał swe marzenia.
Wejdź więc na dobrą drogę,
nie masz nic do stracenia..

3808 wyświetleń
61 tekstów
1 obserwujący
  • mill

    26 June 2015, 00:06

    ..bardzo ładny ;)

  • kalafiorowo0wocowy

    25 June 2015, 19:14

    Z dnia na dzień zaskakujesz mnie coraz bardziej pozytywnie. Piękny wiersz. Czekam na więcej. :)

  • krysta

    25 June 2015, 16:31

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam :)

  • słoneczniki

    25 June 2015, 16:11

    Bardzo pozytywny

  • fyrfle

    25 June 2015, 11:57

    Takich przesłań nigdy dosyć.