Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Rozmarzenie "

Nie pamiętam kiedy
Byłam tak rozmarzona
Jak tamtego roku

Ten stan trwa
Jeszcze układam wiersze
Myśli (nie)nazwane ciepłe

Drogi do Ciebie
Bzem...Maciejką usłane
Czekają na stopy

Moje stopy tęsknią
Do miejsc (nie)zbadanych
Tylko Tobie obiecanych

Dusza...ręce i serce
One także tęsknią
Tęsknią jeszcze

Łąki makami ozdobione
Czekają na nasze dłonie
Słońce uśmiecha się

Wstaje nowy dzień
Tylko Nam przeznaczony
Świat zmienia kolory

My pięknie rozmarzeni
Przytuleni ciepłymi myślami
W siebie wpatrzeni

Tęsknimy
Pytamy:
Czy jeszcze kochamy?

Nową historię opowiadamy
Niekończącą się...
Tamtego roku

Dzień kwiatami usłany
Po śladach czasu
Do siebie docieramy

...
03.06.2021
04:58

281 771 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących